До кои населени места се извършва доставката?

Нашите куриери доставят до всяка точка на България. В повечето случаи тарифите за доставка са уеднаквени с цел подобряване качеството на обслужване на нашите клиенти от цялата страна. Моля, информирайте се за условията за конкретно местоположение на доставка.

Какви са сроковете за доставка на продуктите?

Магазин elea предлага различни групи продукти, чиято наличност варира във всеки един момент. Повечето стоки са наличини и при получаване и обработка на поръчката, се изпращат веднага към клиентите. Някои от продуктите имат по-дълги срокове на доставка, а отделни продукти са поръчкови и се доставят специално по индивидуална поръчка, не се поддържат на склад.

Можете ли да дадете конкретна дата за доставка?

Сроковете на доставка зависят от актуалната наличност на продукта и готовността на доставчика на едро да ни снабди с него. Сроковете на доставка, които можем да дадем са ориентировъчни, но не обвързващи. Ако поръчате няколко продукта с различна наличност, то за изпълним срок на доставка се счита най-дългият срок, с оглед изпълнение на поръчката като една доставка и по-ниски транспортни разходи. Можете да разделите поръчките си и да получите отделни стоки по-рано, заплащайки съответните разходи за доставка.

Как се извършва доставката на поръчката ми?

Доставката се извършва от наш склад/магазин, в който стоката бива опакована и подготвена за доставка от партньорска фирма за куриерски услуги. В момента на получаване и обработка на вашата поръчка, ще получите потвърдителен имейл от нас, че тя е получена и обработена. При изпращане на поръчката към вашия адрес, ние ще ви информираме с писмо, което съдържа информация за проследяване на пратката и контакт с куриерската фирма.

Мога ли да получа поръчката си лично на място? Къде и кога?

Да. Условията за получаване на стока от наш магазин са следните:

  • Стоката е предварително заплатена по банков път
  • Получаването се извършва САМО в работното време на партньорските магазини
  • Клиентът се идентифицира и носи копие от потвърждението на поръчката
  • Осигури за своя сметка съдействие за товарене на тежки предмети

Мога ли да добавям продукти към изпратена поръчка?

Да. До момента, в който поръчката не бъде натоварена и изпратена към адрес, можете да добавяте стоки. Добавянето на стоки става чрез изпращане на допълнителен e-mail, който задължително съдържа номера на вашата поръчка и точното описание на желаната стока, която да добавим.

Ако изпратите нова поръчка през системата на сайта, то тя ще бъде разглеждана като нова, отделна от предходната поръчка, и ще бъде доставена отделно със съответните транспортни разходи.

Какви плащания приема магазин elea за онлайн поръчка?

 Заплащането на онлайн поръчките се извършва с банков превод.

 В магазина може да платите с дебитна или кредитна карта, в кеш или с банков превод.

Безопасно ли да споделям лични данни с магазин elea ?

Да. Личните данни, телефони и адреси няма да бъдат използвани неправомерно и са обект на защита.

Каква част от моите данни стават достояние на трети страни?

Изискваме, използваме и предоставяме само онези данни, които касаят правилната и точна обработка и доставка на вашата поръчка (посочените от вас имена, адрес и телефон за доставка). Вашите данни няма да бъдат използвани за не пожелани от вас рекламни кампании и маркетингови цели.

Защо фактурата ми е без касова бележка?

Касова бележка се издава само за плащания направени в брой или чрез реален/виртуален ПОС-терминал. За банкови преводи не се издава.

Защо имам само касова бележка, но не и фактура?

При покупка на стока в брой/ПОС-терминал, фактура се издава само при изрично посочено желание от страна на клиента. Издаването на фактура е възможно не по-късно 5 календарни дни от дата на плащане.

Мога ли да върна поръчана стока?

Да. Съгласно Общите условия на сайта и ЗЗП, имате право да върнете поръчана стока и сумата за нея да ви бъде възстановена, при спазване на всички условия за това, в 14-дневен срок.

За повече информация относно условията и разходите по връщане на не рекламационна стока, моля прочетете Общи условия или попитайте на посочените в сайта телефони.

За ваше улеснение сме създали специален Формуляр за връщане на стока.

Мога ли да получа замяна на дефектен продукт?

Ако получите повредена стока, която има скрит фабричен дефект и е обект на валидна гаранция, еlea ще съдейства за подмяна на стоката/заменяемата част от страна на производителя/вносителя, съгласно условията на гаранцията, дадена от производителя.

За да опишете проблема и да получите бърз отговор, моля, попълнете формуляра за връщане на стока.

Получих повредена стока, какво да правя?

Ако получите стока с транспортен дефект, следва установяването на това събитие да се извърши по време на самата доставка.

 

Съгласно Общите условия, имате право и трябва да проверите и установите пред куриера (или на място, при получаване на стока в магазин) физическата здравина и цялост на стоката. Ако тя е видимо повредена, счупена, смачкана, огъната, в следствие от недобросъвестна манипулация по време на транспорта, се съставя протокол, стоката се връща и се заменя с идентична нова, здрава стока. При изпълнение на тези условия, вие не дължите нищо за обратна доставка и замяната.

С приемането на стоката от куриера, се счита, че тя е получена здрава, без поражения от транспорта и всяка последващата рекламация на основание „транспортен дефект“ няма да се разглежда и приема.

Оригинални ли са продуктите в магазин elea ?

Да, всички продукти предлагани в магазин elea са 100% оригинални, с доказан производител.

Цените на стоките включват ли ДДС?

Да, всички цени на стоки и доставки на сайта са посочени с вкл. ДДС 20%.

Цените на стоките включват ли сума за доставка?

Не. Цените на стоките са отделно от стойността на доставката. Сумата, която дължите за доставка се определя от много фактори (обем, тегло, място на доставка, доставчик, срок и др.) и е различна за всеки продукт.

Артикулните номера на продуктите съвпадат ли с тези на производител?

Да, артикулните кодове на продуктите в магазин elea са идентични с тези на производител (с изключение на случаите, когато такива не са ни предоставени), така ние Ви улесняваме при търсене на точния продукт.

Достоверни ли са цветовете на стоките?

 Доколкото цветовете се променят на различните монитори, те са ориентировъчни. Не се ангажираме, че цветовете на рекламните снимки са 100% реалистични. Maгазин elea не винаги разполага с пълен набор снимки на всички цветови варианти, предлагани от производителите на дадена стока.

Правите ли индивидуални оферти и цени за количества?

Maгазин elea има гъвкава ценова политика. Можете да се възползвате от индивидуална оферта при посещение на някой от нашите обекти и уточняване на параметрите на поръчката.

Какви аксесоари са включени в цените на продуктите?

На изображенията често има аксесоари и допълнения към основния продукт, които се предлагат за окомплектовка с него или само го допълват естетически. Прочетете внимателно описанието съпътстващо продукта, за да се информирате какво включва цената и как се променя тя, в зависимост от добавените аксесоари.

Какви аксесоари са включени в цените на продуктите?

На изображенията често има аксесоари и допълнения към основния продукт, които се предлагат за окомплектовка с него или само го допълват естетически. Прочетете внимателно описанието съпътстващо продукта, за да се информирате какво включва цената и как се променя тя, в зависимост от добавените аксесоари.

Артикулните номера на продуктите съвпадат ли с тези на производител?

Да, артикулните кодове на продуктите в магазин elea са идентични с тези на производител (с изключение на случаите, когато такива не са ни предоставени), така ние Ви улесняваме при търсене на точния продукт.